15.2.09

Ystävänpäivä

Käväisin eilen, ystävänpäivänä, pääkaupungissa uuden 'ystävän' haussa.
Se oli kyllä pikareissu. Tulin Hesaan 12:58 ja Turkuun juna lähti klo 13:09. Kymmenisen minuuttia kaupantekoon. Annika oli tehnyt paperit valmiiksi ja ne allekirjoitettiin. 'Köpö'-koira nuoli heti kättäni ja tultiin kavereiksi. Sitten mentiin junaa kohti ja yritettiin pissittää 'Köpöä' - ei onnistunut! Annika laittoi 'Köpön' kantokoppaan ja häntä alkoi siinä itkettää. Minäkin herkistyin, halasin Annikan, sanoin 'pärjäile', otin kopan ja lähdin vaunuun - ja sitten se juna läks'.
Tästä lähtien sanon häntä Nöpöksi...
Koko matkan Nöpö oli hiljaa kopassa. Turun asemalta vähän matkaa kannoin Nöpöä kopassa. Lähistöllä on parkkipaikka, jossa lauantaisin ei ole autoja. Siellä avasin kopan luukun, Nöpö tuli ulos, katseli ympärilleen, suuntasi askeleensa pusikkoon ja nosti koipensa. Sitten käveltiin kotiin. Nöpö on helppo ohjata. Illalla mentiin Minttiä vastaan, joka oli Niilo -kaverinsa luona Maxien kanssa , kun käväsin Hesassa hakureissulla.
Mintti haukkui tietenkin Nöpön heti alkajaisiksi ja yritti aloittaa riehumisleikkiä. Nöpöä ei huvittanut, joten pidin Mintin lyhyemmässä liekassa ja Nöpö sai rauhassa kulkea ja katsella. Kotona laitoin heidät kohta nukkumaan.
Tuntui kun minuakin olisi jo väsyttänyt. Kahdeksalta oltiin koko porukka peteissämme.
Aamulla mentiin ulos ja tavattiin naapuri, jolla on pentu ja Mintti alkoi sen kanssa 'riehuleikkiä'. Siihen Nöpö meni mukaan hetken päästä ja kun tultiin sisälle jatkoivat sitä. Mintti otti hiukan rennommin ja siinä sitten tutustuivat.

Tänään mennään Niilo-koiran 9 vuotis synttäreille ja sieltä tulee sitten Maxie mukaan kotiin.
Nöpö on luonteeltaan kuin Maxie 2:nen. Tulee luokseni ja turvautuu, kun väsyy Minttiin, mutta leikkii hienosti Mintin kanssa aina hetken.
Toivottavasti tulevat Maxienkin kanssa hyvin toimeen.

Ei kommentteja: