3.1.11

UUSI VUOSI

Perjantai 31.12.2010. Ostin uudenvuoden aattonaattona lipeäkalaa ja tykötarpeita uuden vuoden päivän ruokailua varten. Kävin koirien kanssa illalla ulkona jo kello 17:30 uudenvuoden ilotulituksen takia. Linnoittauduimme makuuhuoneeseen ja suljin sälekaihtimet.
Klo 20 alkoi vatsassani tuntua viiltävää kipua, oikealla puolella!
Yritin nukkumista jääpussin kanssa, mutta kipu oli niin kovaa että mietin kaikenlaisia vaihtoehtoja syystä ja tilanteen ratkaisuja. Kello 23 päätin lähteä TYKSiin. Harkitsin hetken ambulanssia, mutta päätin että jaksan kävellä hitaasti. Matkahan ei ole pitkä.
Raketit risteilivät pilvisellä taivaalla. Eniten oli punaisia ja valkoisia. Jonkinverran vihreitä ja keltaisiakin näkyi.
Lauantai 1.1.2011 klo 00:15 menin akuutin ovesta sisälle ja ilmoittauduin neuvonnassa. Minut ohjattiin sisälle, osoitettiin peti ja sairaalavaatteet. Makasin ja kuume mitattiin. Verikokeita otettiin ja annettiin pissakoepurkki. Lääkäri tuli tutkimaan ja totesi minut kivuliaaksi ja määräsi tarkkailuun, diagnoosilla alkava divertkuliitti.
Hoitaja laittoi nesteytystipan ja vei minut sängyllä A-sairaalan 6 kerrokseen, osastolle 216, huone nro 2.
Viestitin Kaijalle, että oon täällä ja koirat ovat yksin kotona. Pyysin että hän tulis hakemaan avaimen ja kävis ottamaan koirat hoitoon. Itkin vähän eikä nukuttanut. Otin tarjotun särkylääkkeen ja torkahdin aamuyöstä tunnin.
Klo 8 aikaan herätin Kaijan soittamalla ja hän lupasi tulla hakemaan avaimen, kun ensin käy aamulenkin Niilon kanssa.
Lääkäri tuli kierrokselle ja halusi epäillä sappea, mutta määräsi suonensisäisen divertikuliitti lääkkeen.
Erno (vietti ensimmäistä turkulaispäiväänsä)tuli Ninan kanssa. Lupasivat kuljettaa minut kotiin tarvittaessa.
Marian kävi hakemassa Kaijalta Mintin ja Nöpön heille ja piti ne yli yön. Hyvin oli mennyt. Maxie oli tyytyväinen Kaijan luona.
Sunnuntai aamu 2.1.2011. Nukuin yön hyvin ja heräsin klo 05 aikaan. Sänngyn yläpää oli aivan märkä, koska kanyyli oli irronnut. Soitin hoitajaa, joka antoi minulle kuivan paidan ja vaihtoi lakanat ja tyynynpäällisen. Sitten nukuin vielä vähän ja kun heräsin uudestaan olo oli paljon parempi kuin edellisenä päivänä. Kipu oli kyllä tallella, mutta viiltävä terävyys oli häipynyt. Lääkäri määräsi ultraäänitutkimukseen, joka sitten näytti että sappi on puhdas ja normaali, kuten myös maksa ja haima. Umpilisäkettä ei saatu näkyviin.
Koko ajan kielsin leikkausta ja pyysin päästä lääkkeen kanssa kotiin.
Koska laboratoriotulokset näytti, että tulehdus oli laantumassa sain lähteä. Erno ja Niina kyyditsi minut kotiin ja Marian ja Kari toivat Mintin ja Nöpön. Maxie jäi vielä Kaijalle pedikyyriä odottamaan.
Tänään kävin äidin kanssa syömässä ja ulkoilemassa. Olen vähän siivonnut, joulua poispäin. Kampasin Nöpöä ja siistin hänen tassukarvat. Mintin pesin kokonaan, nyt illalla. Huomenna iltapäivällä mennään hakemaan Maxie kotiin.

Ei kommentteja: