4.11.11

Sisko muutti

Sisko osti oman asunto-osakkeen As Oy Pormestari Ab:sta.
Asunto on kaksio, kulmahuoneisto 3. kerroksessa. Ilmansuunta on lounaaseen, joten valoisuutta on aamusta iltapäivälle. Tämä taloyhtiö sijaitsee Turun kaupungin keskivaiheella. Lauste=ruots. Laustis on itäisessä Turussa, Kaarinan kupeessa, sijaitseva kaupunginosa. Alue on rakentunut 1970-luvulta lukien ja sen rakennuskanta koostuu pääasiallisesti kerrostaloista. Asukasluku on 3405 (2004). Lauste on monikulttuurinen lähiö. Eri kansallisuuksia löytyy ainakin 20.
Palvelut ovat hyvät. Kaupunginosalla on oma koulu, uimahalli, postitoimisto, äitiysneuvola, kauppoja ja liikkeitä sekä kolme päiväkotia.
Alueelta on myös hyvät joukkoliikenneyhteydet, sillä linjat 6, 9, 33 (yölinja) ja 66 (koululaislinja) kulkevat suoraan Turun keskustaan. Linja 99 vie toisaalta Itäharjun ja Tampereentien Prismojen kautta Länsikeskukseen ja edelleen Pernoon ja Pansioon, toisaalta Skanssin kautta Ilpoisiin, Harittuun ja Uittamolle. Työmatkalaisia palvelevat linjat 90 ja 91 Uittamon kautta Pernoon ja Pansioon. Itä-Turun palvelulinja P2 ajaa myös Lausteen läpi.
Lausteella toimii aktiivinen, 7–8 kertaa vuodessa kokoontuva aluetyöryhmä, joka yrittää parantaa Lausteen omia asioita. Lausteen aluetyöryhmä ottaa vastaan myös aloitteita, joita voi jättää aluetyöntekijälle. Lausteen aluetyöryhmä järjestää joka vuosi pieniä tapahtumia kuten Laustepäivät, laskiaisrieha ja luontoliikuntapäiviä.

Ei kommentteja: