10.11.09

Viemärin remontointi - suunnittelu

Kuva kylppäristäni eilen. Lisään vielä kuvan työkalusta, jota olen käyttänyt pöntön tyhjentämiseen.
Tällä hetkellä minun asuntoni viemäri tukkeutuu pienestäkin ulostemäärästä, eikä tunnu mukavalle työntää se pois pöntöstä! Suoleni toimii ihan kiitettävästi, enkä ole ollut 'nälkäkuurilla'. Lisäapuna olen käyttänyt erilaisia kemikaaleja pehmittämään massaa, joka joskus tukkii viemäristön niin ettei vesikään pääse poistumaan! Kaikilla ei ilmeisesti ole näin pahasti asiat, koska taloyhtiön kokouksissa, missä olen käynyt on kuulunut vastustavaa mutinaa (mutta eikö yleensä näin kuulukin olla).

Koko talon viemäriverkostoa aletaan muovipinnoittamaan 16.11.2009 ja on suunniteltu kestävän huhtikuun puoleenväliin 2010. Ajattelin purkaa tuntemuksiani täällä.
Tätä viemäriremonttia on taloyhtiössä odotettu ja valmisteltukin monta vuotta. Talo on rakennettu 1962 ja hoidettu huolella. Monessa asunnossa asuukin vielä 'alkuperäisiä' asukkaita!
Ostin osakkeen vanhasta talosta, yhdessä sisareni ja hänen miehensä kanssa, koska tässä oltiin jo tehty useita järkeviä päätöksiä.
Pari, joita mainitsen on, että sisääntulovesijohdot ovat usittu ja järjestetty niin, että joka huoneistolla on oma vesiliittymä porraskäytävässä. Sen takia tämän viemäriremontin aikana kenenkään ei tarvitse olla ilman vettä kuin sen ajan, jonka oman asunnon remontti vie! Toinen asia oli se, että viemäristö oli jo videokuvattu ja todettu ruosteiseksi ja remonttia oli alettu suunnittelemaan muovipinnoituksella!
Tämän blogin tarkoitus on tuoda esiin asioita positiivessa hengessä ja aion pyrkiä siihen. Olen valmistautunut eriasteisiin tuntemuksiin, mutta tämä remontti on periaatteessa 'hyvä asia'.

2 kommenttia:

Tiina Susanna kirjoitti...

Yhä sun ongelmat johtuu siitä että asunnon remontti on tehty väärin. Vesi ei juokse ylämäkeen, muuta kuin paineella.
Mikään valtakunnan pinnoite ei siihen auta. Eli sinun ongelma jatkuu yhä remontin jälkeen

melius- joli &amp kirjoitti...

Kiitos silti kommentonnista...