3.1.11

JOULU

Niin joulu tuli ja meni. Periaatteessa ihan hyvin.
Jouluaaton aaton aamulla soitti kotihoitaja Lehmusvalkamasta, että äiti on kaatunut, mutta ei ole näkyviä vammoja. Hän kysyi järjestääkö hän äidin akuutille vai haluanko itse järjestää?
Kerroin, että tulen ihan kohta ja menen itse mukaan. Oli niin kova pakkanen, että käveleminen ei oikein huvittanut, joten päätin mennä linja.autolla torille nostamaan rahaa OTTOmaatista ja jatkan sitten Lehmusvalkamaan.
Kun olin auyomaatilla Anne .siskoni soitti ja kertoi olevansa Turussa. Menin hotelliin ja sitten ajeltiin Lehmusvalkamaan.
Soitin terveyskeskukseen ja he kehoittivat soittamaan 211. Soitin ja ambulanssi. Nainen ja mies -hoitaja tulivat, tutkivat ja saivat äidin seisomaan tuettuna. Jaloillan seisovaa potilasta he eivät vie ambulanssissa! He kehottivat tilamaan invataksin, joka tulee hakemaan pyörätuolin kanssa, Niin tapahtui ja terveyskeskuksessa ottivat äiti tarkkailuun ja minulle annettiin puhelinnumero johon sain soittaa parin tunnin päästä.
No vähitellen äiti tuli Invataksilla, Furesis reseptin kanssa, kotiinsa. Sairaala oli niin täynnä, että eivät voineet ottaa sisälle.
JOULUAATTOna sisar miehineen kuljettivat minua koirineni Mynämäelle joulunviettoon Pirjon perheen kanssa, Kerstinin kera. Sitten he lähtivät viettämään jouluaattoa äidin kanssa. Pirjolla oli jatkuvaa tarjoilua ja pukki kävi tuomassa hienoja ja hyviä lahjoja. Valvottiin aamukahteen, punaviinin avulla.
Viiru -kissa oleskeli 'evakossa' saunaosastossa, koirilta piilossa. Koirat olivat tyytyväisiä, kun oli monta rapsuttajaa. Lunta satoi paljon ja pakkasta oli ja pistävä tuuli. Joulupäivänä käveltiin hautausmaalla viemässä kynttilöitä.
TAPANINPÄIVÄNÄ Lapsukaiset menivät kavereiden luo, Pitjo ja Micke kuljettivat koirat kotiin ja sitten mentiin yhdessä mumia tervehtimään. Hän oli jo omin jloimn pystyssä.

Ei kommentteja: