23.8.09

Mamman marjapiiras ja Mustikkakukko

Ihan laiskuuttani skannaan nämä ihanat mustikkareseptit tähän!
Kun kuvia klikkaa ne suurenee ja kun seuraavaksi klikkaa ylärivin 'Edellinen'-väkästä siirtyy näkymä takaisin blogiin. Reseptit löytyvät www.ruokamaailma.fi ja Yhteishyvä Ruokamaailma -lehtisessä nro 8.09.
Ne saa myös kopioida tältä sivulta.
Olin jo päättänyt, että en enää poimi mitään marjoja, vaan pärjään kauppojen tarjonnalla!
Kirsti -ystäväni sai kuitenkin ylipuhuttua mukaansa metsään!
On ollut aivan ihanaa kulkea metsäisessä maastossa ja kokea kuinka selkä mukautuu poiminta-asentoon, hämmästyttävän nopeasti.
Maxie on päässyt mukaan kolme kertaa ja Nöpö pääsi yhden kerran.
Mintti ei ole ollut mukana. Pääasiassa koska poimintareissut ovat ajoittuneet iltapäiväksi ja on ollut ilta ennen kotiinlähtöä. Maasto on kosteahkona jäähtynyt ja Mintti on niin pieni, että en ole raskinut häntä 'jäähdyttää'.
Kirstin kleinspitzit ovat vielä pienempiä, mutta ovat pärjänneet hyvin. He ovatkin tottuneet ulkoilmaan ollessaan päivisin koiratarhassaan, toisin kuin kerrostaloasukit.
Tänään päätin, että mustikat riittävät nyt. Ensi viikolla pitää siivota ja sitten käymme tapaamassa sukulaiskoiria 'Mikälie Kasvattajapäivillä'
4 - 6.9.09 Punkalaitumen Hiidenhelmi retkeilykeskuksessa.
Sen jälkeen puolukat alkavat kutsua metsään!

5 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

Minä matti myöhäisenä puhdistelin omia mustikoitani toissa yönä aamutunneille asti. On niissä hommaa, vaikka metsässä olo on kyllä rauhoittavaa. Meilläkin mustikkakiintiö on jo täynnä. Nämä viimeiset mustikat menivät osin jakoon ja lopuista tein pari piirakkaa ja vähän mustikkamaidon kanssa nautin. Pakasteessa on pitkälti talveksi. Sain myös tänään mustikkakukon ohjeen, mutta mietin jos tekisin. Tosin ruista pitäisi kyllä välttää, mutta ei kai yksi piirakka ole niin vaarallista.
Mukavia viikonloppuja! :)

melius- joli &amp kirjoitti...

Hankalaa sulla, kun on noita varottavia juttuja! Otan osaa.

Tiina Susanna kirjoitti...

on se metsässä käynti kuitenkin ihan eri kuin tori tai kaupan pakasteallas.
Kunhan muistaa että metsään mennään nauttimaan eikä harrastamaan pakonomaita keräämistä

Tiina Susanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tiina Susanna kirjoitti...

ainiin, Tarjuskalle vielä että koitas rukiin korvaus tattarilla, voi toimia. Niissä aikalailla sama sitko-ominaisuus (poisti tosta aiemmasta hirveimmät kirjoitusvirheet)