23.10.09

Kunnallinen hammashoito.

Tänään oli merkittävä päivä, joten täytyy merkitä muistiin!
Klo 07:45 lähdin Hammaskliniikalle klo 08:15 varatulle ajalle.
Viime keväänä hammastani alkoi särkemän kovasti ja sain ajan särkypolikliinalle. Silloin sattui hammaslääkäri Jääskeläinen olemaan vuorossa. Hän tutki hampaat, sekä aloitti juurihoidon. Hän totesi suussani olevan monta muutakin hammasta, jotka tarvitsivat hoitoa ja laittoi minut kunnalliseen hammashoitojonoon! Sain myös puhelinnumeron Terveyskeskuksen hammashoidon ajanvaraukseen, jonne soittaisin saadakseni jatkohoitoa aloitettuun juurihoitoon.
Soittaessani ajanvaraukseen kertoivat aikoja olevan aika niukasti (sehän ei ollut mikään yllätys)! Ajanvarauksesessa vastaava nainen kysyi olisinko halukas käymään hammaslääkärioppilaan hoidettavana Turun hammaskliniikalla, sinne pääsis nopeammin, mutta hoito olis sitten hitaampaa. Kerroin olevani eläkkeellä ja pystyisin järjestämään aikaa hoitoa varten ja olin siis halukas hammaslääkärioppilaan hoidettavaksi. Sain ajan oppilas Richard Blair'lle joka jatkoi juurihoidon.
Syksyllä soitin Terveyskeskuksen hammashoidon ajanvaraukseen ja kerroin olleeni 5 kk jonossa. Tiedustelin ajanvarausjonon pituudesta. Sain tietää, että jonoa on pitkästi, jolloin kysyin voisinko jatkaa Hammaskliniikalla käyntiä. Sain tietää, että minun pitää pyytää, että joku opettaja tutkii olenko sovelias heille oppilaspotilaaksi.
Kysyin Richard Blair'lta jatkaisko hän hampaitteni hoitoa. Hän teki ns. alkututkimuksen ja pyysi sitten opettajan arvioimaan olenko sovelias hänen 'opintopotilaakseen'. Opettaja tutki mitä töitä hampaistoni tarjoaa ja totesi, että on kaikenlaista tekemistä. Ihan plakinpoistosta uuden proteesin tekoon asti.
Tänään oli sitten toimenpiteiden suunnittelupäivä! Sain tietoa, että lysti tulisi maksamaan toista tuhatta euroa! Päätin, että se on tärkeää ja yritän junailla sen onnistumaan.

2 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

Ei tuo aikuisten hammashoito kyllä oikein pelaa terveyskeskuksissa. Sulla on käynyt toisaalta tuuria, kun pääsit oppilastyön piiriin. Mä kävin jokunen vuosi sitten myös Helsingissä Hammasklikikalla hoidossa ja onni onnettomuudessa, kun sain kunnalta päätöksen, että tekevät osaproteesit kunnallisen lääkinnällisenä kuntoutuksena eli maksoivat osaproteesit ja postliinikruunun. Muuten olisi tullut maksamaan yli 13 000 mummoa. Kannattais ehkä kysyä onko mahdollista, että hakevat sitä maksusitoumusta kunnalliselta sektorilta. :)

Mun blogissani on sulle tunnustus.

melius- joli &amp kirjoitti...

Olen pyytänyt hinta-arvion kirjallisena sossulta anomista varten. Kiitos 'kunnallisen lääkinnällisen kuntoutuksen' vaihtoehdon tiedosta. En olisi itse tullut ajatelleeksi!
Katsotaan miten onnistuu.