24.2.10

Matti lumenportit avaa tai sulkee!


Tänään oli Matin nimipäivä, eikä ole satanut lunta! Sen pitäis vanhan kansan sanonnan mukaan tarkoittaa, että lumen portit ovat nyt kiinni, eikä enää tule yhtään pyryä!
Kerrostaloasumisessa on puolensa, varsinkin lumisena talvena, kun tiet luodaan pikavauhtia auki.

Koiraulkoiluun on kyllä aamuvarhaisella mahtunut umpihankeakin, mutta kiitettävän nopeaan tiet on luotu lumesta vapaiksi. Lumikasat ovat korkeat! Nämä kuvat ovat otettu keittiöni ikkunasta tänä aamuna. Aurinko paistoi koko päivän ja ulkoilukeli oli hieno.
Mintti on jo monena aamuna ilmoittanut ettei kävele mihinkään tässä hangessa! Olen sanonut, että istuminen hangessa ei auta, siinä vain jäähtyy lisää! Kun yllyttäminen ja narusta nykäseminen ei ole auttanut olen kantanut häntä vähän aikaa ja laskenut sitten kävelemään, jolloin käveleminen onnistuu.
Nöpö on katsellut tätä touhua ja tänään hän sanoi: "En määkään kävele! Tahtoo syliin!" Kannoin sitten molempia jonkun matkaa. Kun laskin heidät kävelemään lähdin itse juoksemaan, että lämpiävät.
Maxiella on kylmässä ja tuulessa ollut hengitysvaikeuksia. Helpottaa, kun taputtelee, mutta minustakin tuntuu ahdistavalta.

2 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

Näyttää olevan lunta sielläkin. Pienet koirat ehkä palelevat helposti talvipakkasella. Jotkuthan neulovat niille töppöset...onkohan siitä apua. Pitäis varmaan olla lastenvaunut, jossa noita työntelee. :)))
Toivotaan, että nuo pakkaset pian helpottavat ja kevättä kohti mentäisiin. :)

melius- joli &amp kirjoitti...

Talven niska taittui jo!
Kevättä kohti ollaan jo menossa.
Varmaan neulotuista töppösistä on koirille parempi apu kuin myytävistä nahkatöppösistä, jotka eivät pysy jaloissa. Taidan kehitellä - kiitos vinkistä! Tassut ne ovat paljaana, vaikka olis miten lämmin takki niskassa.