4.8.11

Kahden akvaarion loukussa!

Sillä aikaa kun kävin rippijuhlassa Kemissä sopi akvaariolle tihkuttaa noin 8 - 10 litraa vettä olohuoneen lattialle.
Kotiuduin noin 00:30n ja menin suoraan nukkumaan. Menin klo 04 vessaan ja kuulin koputtavan äänen: 'kop - kop - kop ----'! Menin olohuoneeseen katsomaan ja astuin matolle akvaarion edessä. Jalka kastui ja kuului 'LÄTS'! Sytytin valon ja näin että puolet 3 metrisestä käytävämatosta oli veden valtaama! Kiersin maton rullalle ja vein nopeasti parvekkeelle. Hain pyyhkeitä ja kuivasin parkettilattian, jonka saumat pullisteli (ovat nyt jo tasaantuneet.
Hain ämpäreitä ja imin vettä akvaariosta. Vedin kasveja, hiekkaa ja kiviä toisiin ämpäreihin. Kuivailin vettä ja huomasin, että kun puolet vedestä ja hiekasta oli poissa tihkuminenkin loppui.
Lähetin Elisabeth'lle tekstiviestin jossa kerroin tulleeni kotiin ja kysyin lähtiskö hän myöhemmin kanssani ostamaan uuden akvaarion. Kello seitsemän olin ihan poikki, syötin kalat (jotta kestäisivät stressin vähän paremmin) ja menin petiin. Nukuin tunnin verran, puin vaatteet. Menin ulos koirien kanssa ja onneksi ilma oli aivan ihana. Sitten söimme aamupalaa.
Ernolle lähetin e-mailitse tiedon tilanteesta. Hän lähetti www.tori.fi linkin, josta sain 15 osumaa akvaariomyyjistä Turunseudulla. Kaksi, heinäkuussa lisätty, printtasin.
Kävin äidin luona ja Elisabeth haki minut sieltä. Kävimme pikasesti lähimmät kirpparit. Oon joskus nähnyt akvaarioita siellä - nyt ei ollut ja soitin sille akvaariomyyjälle jolla oli puhelintieto ilmoituksessa. Akvaario sijaitsi Kärsämäellä ja lähdimme sinne. Ostin sen 50,00 eurolla. Kävimme paluumatkalla Prismassa.
Nostimme akvaarion sisälle ja pöydälle. Laitoin siihen hiekkaa, kiviä, vettä ja kasvia. Sitten se sai jäädä 'kypsymään'.
Kalat uivat hämmentyneinä 'vanhassa' akvaariossa, joka ei enää vuotanut. Syötin ne.
Erno tuli illalla ja nostettiin 'vanha' akvaario kaappeineen matolle, jotta lattia kaapin alla alkaa kuivumaan.
Tiistaina siirsin kalat 'uuteen' akvaarioon. Uivat siellä ja yritävät kotiutua. 'Uusi' akvaario on saman kokoinen kuin 'vanha', vähän korkeampi ja kapeampi vain - kaloille siis maiseman muotomuutos.
Nyt, kun olen alkanut toipumaan järkytyksestä (kiitän kummitytärtäni, joka tupsahti kyläilemään - ei ole ollut aikaa kaivautua synkkyyteen) olen alkanut miettimään miten sisustan olohuoneeni uudestaan.

Ei kommentteja: