12.8.11

Syntymäpäivä

Kaarina tyttäreni täyttää 43 vuotta tänään :-)
Vuonna 1968 osoitteeni oli Juusonkatu 22, Kemin kaupungissa. Asuin vuokralla, aviomieheni Anteron ja esikoispoikani Laurin kanssa. Regina nimisen parin omistaman rintamamiestalon yläkerrassa. Sukunimeni oli tuolloin Koivuniemi. Olin raskaana. Laskettu aika oli 3.9. ja toivoin Laurille siskoa. Kesä oli tosi lämmin ja tuulinen. Ompelin itselleni äitiysmekon iha.nastasta värikkäästä kankaasta. Sen nimi oli revontuli.
Lauantaina (10.8.) Lauri ja minä lähdimme linja-autolla mummolaan, Ruottalaan. Antero tuli sitten työstä. Silloin tehtiin työtä lauantaisin klo 13 asti. Lnja-autolta oli 2 km kävelyä ennen kuin olimme perillä.
Antero lähti sunnuntai-iltana kotiin ja minä suunnittelin jääväni viikoksi poimimaan viinimarjoja.
Maanantaiaamuna heräsin n. klo 04 supistuksiin. Tuumailin jonkin aikaa ja päätin sitten lähteä kotiin naapurin Timon kyydissä, kun hän lähti työhön. Lauri jäi hoitoon mummolaan. Kotona olin vähän ennen klo 07 ja Antero oli juuri aamukahvilla. Koska supistukset olivat tiheät lähti Antero saattamaan minua Kemin keskussairaalan, synnytysosastolle. Minut rekisteröitiin ja kerroimme suunnittelunimiksi Laura/Jorma. Antero lähti työhön.
Klo 09 aikaan oli lääkärinkierros ja tutkimus osoitti, että synnytys oli sopivassa vaiheessa kalvonpuhkaisulle. Lääkäreitä oli kaksi ja toinen oli intialainen. Kysyin hoitajalta, että hänkö puhkaisee! Hoitaja vakuutti, että hän on valmis lääkäri ja oikein taitava. Hyvin meni ja supistukset voimistuivat. Synnytyssalissa oli monta paikkaa vierivieressä väliverholla eristettynä. Kun lääkärit siirtyivät mninusta seuraavaan paikkaan kuulin paikallisen lääkärin tervehtivän Mäkimaan äitiä, joka oli Laurin syntyessä, helmikuussa 2½ vuotta sitten, Tornion synnytysosatolla naapurisängyssä.
olis päivällä pihalla.Toiveitteni täyttymys, syntyi hienosti klo 11:20. Kaunis 10 pisteen tyttö, 2720 gr ja 47 cm. Hän oli 'helppo vauva' kuten veljensäkin oli ollut. Nukkui ja söi hyvin. Reginat sanoivat ettei tietäis vauvasta mitään, jos ei vaunut olis päivällä pihalla.

Ei kommentteja: