17.4.09

Pyykkipäivä

Säätiedotus on jo viikon uhannut sateilla. Sekä lumi- että vesisadetta on ollut tarjolla. Meille on suotu jonkin verran vesisadetta ja se on hienovaraisesti satanut öisin. Tänä aamuna tunsin kuitenkin muutaman pisaran osuvan hipiälleni ja ajattelin, että nyt tuli varmaan sadepäivä - vaan ei sentään! Aurinko kurkisti pilvien välistä ja voitti alaa koko ajan. Tuuli on aika voimakas ja viileä, mutta ei kylmä - ainakaan minusta.
Eilen kävin äidin luona avustamassa hänen pyykinpesuaan ja koska minunkin likapyykkikori pursusi jo paljouttaan päätin pitää pyykkipäivän kotonakin.
Koirien kanssa täytettiin ensimmäinen koneellinen - valkopyykillä.
Sitten tehtiin pitkä kävelylenkki ja sen jälkeen he saivat odottaa sisällä, kun kävin alakerrassa vaihtamassa kirjopyykin koneeseen. Valkopyykin ripustin ulos narulle heilumaan tuulessa.
Kun kirjopyykki oli pesty vein vielä talvitakin koneeseen. Sen kanssa laitoin, pesupussiin - muovipussilla 'vuoratut', äidin kutomat Huopanen -langasta kutomat lapaset, huopumaan. Pesuohjelma oli itsesiliävälle hienopyykille, eli 40 astetta, joten huopuminen on aika vähäistä, tosin muodon sai venytettyä helpommin esille. Pitäis varmaan seuraavaksi laittaa valkopyykin kaveriksi, niin huopuminen olis vahvempaa. Ripustin kirjopyykin kuivumaan ja otin valkopyykin sisälle. T -paidat, lakanat ja pyyhkeet olivat melkein kuivat ja tuoksuivat ihanan raikkaille. Kaappiin tulee sama ihana tuoksu. Kirjopyykkikin on jo sisällä, mutta koska siinä on paksumpaa materiaalia se ei ollut vielä kuivaa, joten ripustin ne tuoksumaan vessaan.

Ei kommentteja: