31.7.09

Sauna

Meidän talon kellarikerroksen käytävässä on ovi jota avaamalla pääsee saunaan.
Nyt äiti on majaillut luonani viikon verran niin ajattelin, että käydäänpä saunassa. Kävin merkkaamassa vuoron itselleni vuorolistaan, klo 18 - 18:30.
Menimme hiukan ajoissa ja kun kuulimme, että edelliset saunojat ovat vielä pesuhuoneessa istuimme pukukopissa odottamassa. Ennen klo 18 tuli sinne lisää väkeä ja ihmettelivät kun avain ei ollut pukukopin lukossa. Puhuivat lomittajasta ja menivät toiseen koppiin. Minä ihmettelin, että nyt tuntuu kuin täällä olis liikaa ihmisiä ja kävin tarkistamassa listasta - kyllä, me oltiin omalla vuorolla.
Kun suihkuääniä kuului sen suihkuhuoneen takaa missä meidän pitäis olla raotin ovea ja naisääni sanoi, että se on varattu! Menin pukukoppiin miettimään ja kävin taas katsomassa vuorolistaa, jossa edelleen näkyi, että vuoro on meillä! Raotin suihkuhuoneen ovea ja naisääni kysyi mitä asiaa! Minä sanoin, että kello on jo yli kuuden. Hän sanoi, että heillä on aika puoli seitsemään asti. Menin taas pukukoppiin miettimään ja harmitti! Kuulin, että suihkuhuoneesta lähdettiin ja menin katsomaan. Se oli tyhjä ja pimeä, joten mentiin sinne äidin kanssa. Pesin äidin tukan ja omanikin ja huuhdeltiin. Äiti pesi itsensä ja avasi löylyhuoneen ovea. Siellä istui mies, joka väitti että ollaan luettu vuorolistaa väärin. Me ollaan kuulemma heidän ajalla ja paikalla! Äiti meni pukukoppiin ja minä jäin vielä pesemään itseni. Lähtiessä katsoin vielä kerran vuorolistaa ja totesin vuoron olleen meidän.
Tänä aamuna tajusin vasta, että ehkä näillä ihmisissä oli 'vakivuoro' jonka kesälomittaja ei ollut huomioinut, vaan laittanut ilmoitustaululle tyhjän listan, johon minä olin merkinnyt vuoroni! Kuvasin listan ja aion viedä kuvan valituksen kanssa ilmoitustaululle tänään.

Ei kommentteja: