25.5.09

Iida, ylioppilas 2009

Poikani tytär Iida ajoi ensimmäistä kertaa, tänä vuonna ajokortin saannin jälkeen, yksin monta sataa kilometriä. hän ajoi Porista Turkuun, mummolaan, asti.
Tänään oli ensimmäinen sisäänpääsykoe Turun yliopistoon, Geologian laitokselle, Luonnontieteitä lukemaan.
Sunnuntain ajomatka meni hyvin ja pyöräilimme sitten illalla tarkastelemaan, missä nämä eri osat Turun yliopistoa sijaitsee ja sitten nukuttiin yön yli.
Pääsykokeessa oli 10 kysymystä ja joka kysymykselle oli oma paperinsa. Kaikkiin kysymyksiin Iida vastasi, toisiin varmemmin ja toisiin vähän 'säveltäen'.
Minä kävin siinä välissä hammaslääkärissä ja olin sen verran ennemmin kotona, että ehdin koiria ulkoiluttaa. Keitettiin yhdessä nakkikeittoa ja laitettiin pannari uuniin. Kaija tuli myös keitolle, kun saapui sopivasti kotiin Kivennavan sukukokousreissulta. Niilo oli meillä ollut hoidossa 3 yötä. Ilo oli suuri kun emäntä tuli hakemaan. Nöpö kontrolloi Niilo, kuten kaikkia muita 'laumaan kuulumattomia' ja haukkuu heti jos liikkuu liian rajusti. Niilo tunsi itsensä varmaan vähän alistetuksi välillä. Minä pidin Nöpöä välillä makuuhuoneessa, että Niilo sai rauhassa olla.
Sitten Iida ajoi takasin Poriin, lukeakseen lissää seuravvin kokeisiin torstaina ja perjantana.

Ei kommentteja: