21.5.09

Vasaramäen puisto

Olen kehunut meidän avaraa puistoa ja haluan nyt esitellä se.
Aloitan siltä kulmalta, jolloin tulen kotiin työväenopistosta, keskustasta tai CityMarketista, Kupittaan urheilupuiston puolelta/kautta kotiin.
Tulen usein Hippoksenkadulta Pihlajakujan kautta Vasaramäen puiston laidalle. Ensimmäisessä kuvassa näkyy komeat sypressihaavat. Kuvaa klikatessa se suurenee ja takaisin 'lukunäkymään' pääsee klikkaamalla ruudun ylälaidan 'Edellinen' -kuvaketta.
Tie meille kulkee vasemmalla. Meidän talossa on musta katto ja se näkyy kaukana taustalla. Seuraavassa kuvassa ollaan vähän lähempänä, sypressihaapojen varjossa ja tie meille kulkee edelleen vasemmalla. Tässä näkyy jo kuuset, joiden alustoja koirat mielellään tutkivat.
Oikealle menevä tie kulkee Puolukkatien päähän, Lastenkotia ohittaen. Sitäkin pitkin pääsee kyllä meille, kun lastenkodin jälkeen kääntyy vasemmalle.
Asuintalomme, mustine kattoineen on vielä aika kaukana. Oikeastaan matka ei ole hirveän pitkä. Puiston ympäri on sopiva ulkoilureitti, koirien lyhyelle ulkoilulle. Huonolla ilmalla riittää puoli puisto ulkoilulle.
Tässä kuvassa olemme jo 'kotiniityllä'. Maxie tutkii löytyisikö herkullisia pupunpapanoita. Vasemmanpuoleisen ja keskimmäisen pienkerrostalon kohdalla näkyy arviolta 170 cm: pituisia nuorukaisia, joita kuvassa on kolme. He heittävät frisbeetä ja yhden polkupyörä lojuu mustana möykkynä aika keskellä niittyä. Meidän talo sijoittuu vasemmalle ja näiden talojen editse kulkee tie, jota pitkin tullaan lastenkodin ohi, esim., kun tulen äidin luota.
Tässä kuvassa näkyy jo 'ojakuja', joka kulkee talomme edessä. Se on minusta hieno. Tie joka kulkee talomme edessä sijoittuu näiden kahden uvian väliin, siis 'kotiniityn' ja 'ojakujan' väliin.
Kun kääntyy ja katsoo tulosuuntaa, niin kohtaa näkymä tässä kuvassa.

Sypressihaavat häämöttävät oikeanpuoleisen ja keskimmäisen koivun välistä.
Tämä reitti on vain yksi niistä, joita pitkin voi meille tulla. Kun olen kuvannut lisää kerron puistostamme toiselta näkökulmalta. Täällä on Turun kaupungin tenniskenttäkin ja suunnitteella tennishalli!

Ei kommentteja: