16.5.09

Kukkia

Meidän n.s. etupihalla on suuria puita ja joitain pensaita, muutta ei yhtään kukkaistutusta. Juttelin tästä yhden naapurin kanssa. Hän kertoi, että keväällä tuodaan pihalle kukkalaatikoita.
Tällä viikolla tuotiinkin monta puista kukkalaatikkoa ja jokaiseen istutettiin, keskelle kolme punaista pelargoniaa ja reunoille neljä lobeliaa. Ovat ihan kauniita, mutta minusta mielikuvituksettomat. Paljon parempi kuin ilman kuitenkin.
Sain koiranhoitopalkkaa Niilo -koiran emännältä Scilloja ja istutin ne illalla etupihalle, puiden välille muodostuneeseen ruohottomalle alueelle. Aion vielä istuttaa äitienpäiväorvokit sinne. Sitten näen ne keittiön ikkunasta, mistä ensimmäinen kuva on otettu.

Takapihalla aion tämän kesän aikana perkata käytävän, joka on joskus tehty hyvin, mutta on jätetty oman onnensa nojaan ruohottumaan. Lisäksi istutan sinne 'Särkyneen sydämen'. Se on kasvanut astiassa viime kesän aikana ja ollut talvilevossa ystävättäreni siirtolapuutarhamökissä.
Nyt se pääsee 'kukkapenkkiin' kasvamaan ja kylvän sinne näin aluksi kehäkukkia kavereikseen. Kukatkin tarvitsevat kavereita!
Tässä viimeisessä kuvassa leikkii yksi pupu 'kuurupiiloa' Spireapensasrivin päässä. Pupuja on täällä paljon ja koirien mielestä heidän jätöksensä ovat suurta herkkua. Valitettavasti jotkut jäävät välillä 'liikenteen uhreiksi'. Lemminkäisenkatu on vilkkaasti liikennöity ja autot ajavat aika vauhtia. Lisäksi ambulanssit ja paloautotkin kulkevat kulkevat itäisille asuinalueille tämän kautta.

Ei kommentteja: