10.2.09

Melkein puoliväli kuuta

On ollut TÄYSIKUU ja tänään paistoi aurinko TAAS.
Ihana aurinko, ihana kuu...
Eilen kävin äidin kanssa korvalääkärillä kuulokojeen sovittamisessa.
Lääkäri tutki ja pesi korvat sisältäpäin ja totesi ne terveiksi. Hoitaja testasi kuuloa ja totesi kuulon heikentyneeksi ja sanojen ymmärtämisen oli myös heikko, eli 86% oli ymmärtänyt! Hän olisi sovittanut kuulokojeen oikealle korvalle, mutta äiti ei halunnut! Äidin mielestä hänellä ei ole enää niin pitkää elinaikaa että tarviis kuulla kaikkea! Jos olisin vaatinut, hän olisi kyllä suostunut - en vaatinut
Olemme odottaneet tätä lääkäriaikaa neljä kuukautta ja muuttaneet sinä aikana. Olen sitäpaitsi alkanut ymmärtämnään, että äidin huonokuuloisuus ei johdu vain korvista. Siinä on se korvien väli, joka ei jaksa tätä maailmaa enää! Lääkärin määritelmä äidistä on "Terve vanhus". Verenpaine on 'liian alhainen' ja mieli on minun mielestä vähän masentunut.
En osaa kuitenkaan auttaa kunnolla, kun hän ei itse innostu, joten autan siinä mitä voin ja täytyy tyytyä siihen. Huomenna on Folkhälsan -päivä. Saa nähdä jaksaako hän sinne.
Illalla kävin koirien iltalenkin puittessa Kupittaan rautatieasemalla järjestämässä lauantaiksi junaliput Nöpön hakemiseta varten. Maxie ja Mintti menee siksi aikaa Niilolle. Olen takasin kolmen aikaan ja Nöpö saa aluksi tutkia asuntoa rauhassa. Kaija tuo sitten Mintin, niin Nöpö saa ensin tutustua Minttiin yön yli. Sunnuntaina menemme Niilon 9 -vuotis syntymäpäiville ja Maxie tulee sieltä sitten kotiin myös.

Tänään kävin käsityökerhossa. Tein kuusi kahvipussilevyä ja sen jälkeen nukkekurssilla hioin kahden nuken päätä.
Toisesta tulee kansallispukunukke ja toisesta tulee nukkekotinukke. Nukkekotia ei vielä ole, mutta haluan hankkia, kunhan saan muut 'halut' pois alta. Voinhan aloittaa nukesta. Hän voi ehkä aluksi olla vaikka tyttö ja saada myöhemmin perheen ja talon.

Ei kommentteja: