18.2.09

Arkiasioita

Tänään harjasin Nöpön turkin ja tuli iso pallo irtokarvaa. Minusta tuntui, että Nöpö nautti toimenpiteestä. Häntä oli aika takkuinen ja siitä on näköjään leikattu takkuja. Jouduin minäkin leikkaamaan yhden takun, joka ei auennut. Kyllä siitä tulee vielä hieno häntä, kunhan harjataan ja kammataan.
Ulkona Nöpö alkoi tutkimaan maastoa eri lailla kuin ennen. Hän nosti jalkaakin useammin kuin vain tarpeen tekemiseen ja on näyttö reviirin 'merkkaamisesta'. Tämä toimenpide on ennuste siitä, että hän alkaa kotiutua ja haluaa muiden tietävän hänen olevan paikalla. Hän on kyllä 'merkkaillut' sisälläkin, mutta tulkitsen sitä oman alueen merkitsemiseksi, eli ohimenevää. Syöminen ja juominenkin on eilen normalisoitunut.
Kunhan pakkanen vähän hellittää voimme mennä koirapuistoon juoksemaan ja kokeilemaan 'luoksetuloa'. Sinne on puolen tunnin kävely ja en halua, että Mintille tulisi kylmä, kun hänen karvapeitteensä on vielä keskenkasvuinen. Voihan se olla ylihuolehtivaisuutta, mutta olen ajatellut myös sen, että Nöpön täytyy ensin tunnistaa 'omaa' lenkkeily-ympäristöä ennen kuin mennään muille alueille.
Käytiin me kuitenkin sunnuntaina Niilon 9 -vuotis synttäreillä, josta kuva näin jälkikäteen.

Ei kommentteja: