22.2.09

Keittiöni

Eilen olin kutsunut Cessi ja Kaitsu kahville. Pyysin myös Elisabeth -siskoa tulemaan ja tuomaan tullessaan äitiä. Leivoin laskiaispullia ja Tomaatti-Mozzarella -piirakkaa. Oli mukavaa yhdessäoloa.
Lisäksi Elisabeth oli siivonnut kaappiansa ja toi muutaman verhon, joita hän ei enää tarvinnut. Niissä oli yksi aivan ihastuttava, pitsinen vanha-roosan värinen, verhokappa. Ripustin sen heidän lähdettyään keittiön ikkunaan.
Keittiö on täysremontoitu vuonna 2005 - ilmeisesti myyntiä varten.
Kattoon on asennettu laudoitus, joka on maalattu valkoisella kuultovärillä. Ihan hieno, mutta en ymmärrä miksi se piti maalata? Eniten harmittaa että katosta puuttuu kattolampun paikka. Lampun virkaa hoitaa 'spotit'. Kaappien ovet ovat lasia ja valot valaisevat niiden sisältöä ja luo samalla valoa keittiöön.
Onhan se hienon näköistä - sitä en pysty koskaan kieltämään - mutta arkielämään se on minusta epäkäytännöllistä. No, olen oppinut suhtautumaan ilmiöön, mutta astioiden sijoittelu oli minusta alkuun työlästä.
Ikkunassa ei ole verhotankoa missään. Puisen 'kapan' taakse on asennettu valkoinen rullaverho. Sekin oli asia, joka koetteli sopeutumistani, mutta olen oppinut asennoitumaan siihen. Asunto sijaitsee 3:nnessa kerroksessa, eikä tarvitse välttämättä näkösuojaa. Aurinkokaan ei paista, muuten kuin aikaisin aamulla.
Nyt löin naulat ikkunan karmeihin! Pingotin niihin muovitetun jousen, joka on ennen toiminut puoliverhon kannattajan virkaa, ja pujotin verhokapan siihen. Mielestäni se on HIENO ja luo kodikkuutta.
Voihan se olla, että jossain vaiheessa vielä ruuvaan koukun kattoon ja ripustan siihen kattolampun, jota en ole vienyt vintille - enkä viekään!
Voihan se roikkua siellä ja antaa illuusion tavallisesta keittiöstä.

Ennen sitä täytyy kuitenkin päättä miten sisustan keittiön muuten!
Siinne on remontissa asennettu ruokailupöytä samasta materiaalista kuin työtaso (= ihan hieno) kiinteästi seinään - kulmaraudoilla ja silikoniliimalla! Jalkoja on yksi, mutta olis ne voineet laittaa siihen neljä jalkaa kulmarautojen tilalle!!!
En tykkää, että JOKU päättää missä keittiönpöytäni seisoo! Haluan itse sovitella, mihin se sopii ja haluan yleensä pöydät ikkunan alle - en kaapin alle! Lisäksi haluan liikuttaa huonekalujani! Keittiö on vielä sen verran pieni, että useampi ihminen ei mahdu ruokailemaan yhtaikaa.
Ensin ajattelin, että haluan seinälle (missä pöytä sijaitsee) lisää kaappitilaa. Kattiloille y.m. kulhoille ei tuntunut olevan sopivaa kaappia. Nyt olen asettanut jääkaapin ja pöydän väliin 'irtokaapin', jossa pidän kulhot ja pienemmät ruoanvalmistusastiat. Sen ylimmässä laatikossa on leivin- y.m. paperit ja alemmassa laatikossa teetarvikkeet. Suunnittelen vakavasti siihen vanhanaikaista sivustavedettävää puusohvaa, jossa minä nukun, kun on vieraita.
Sen pitää olla sellainen vanhan-vihreän värinen. Kaappien ovet ovat sen väriset, kaappien listat ovat pyökkiä. Olen nyt tottunut siihen ja kattoonkin.
Kun joskus saan sinne sen sohvan mahtuu sinne pieni pöytä ikkunan alle, jos haluan.

Ei kommentteja: