22.5.09

Kirjahylly ja Lampunvarjostimet


Tänään oli oikea ONNENPÄIVÄ. Sain mieluisat lampunvarjostimet kattokruunuuni. Lisäksi kirjahyllyni, lasisilla kippiovilla, ei ole enää lattialla 'lautakasana', vaan seisoo komeasti pystyssä, kuten kuvassa näkyy!--->
Salosta tulivat Irmeli ja Jarkko -ystävät tuomaa lampunvarjostimia , joita Irmeli oli 'löytänyt' käydessään Lohjalla kirpparilla. Sovitettiin niitä ja nehän sopivat kuin luotuja. IHANAA! Juotiin kahvit piirakan kera ja juteltiin pääasiassa vessaongelmastani. Katsottiin sitten minun keskeneräisiä käsitöitä ja Jarkko tarttui kirjahylly-osiin ja katseli kokoamisohjeita.
Kannettiin osat olohuoneeseen. Irmeli toimi 'päällyshenkilönä' ja minä 'apuhenkilönä'. Molemmat neuvottiin Jarkkoa, joka ruuvasi ja hikoili. Valmista tuli ja siitä tulikin oikein sopiva. Nyt voi suunnitella loppuja tauluja sille seinälle. Sitten sain vielä ison pussin tyhjiä kahvipusseja korivärkiksi!
Olen jo jonkin aikaa toivonut, että 'ompeluhepuli' alkais vaivaamaan! Eilen alkoi tuntumaan orastavaa kutinaa ompelugeeneissä.
Serkullani Maijalla on keittiössä puolipyöreä pöytä, jolla ei mikään liina näytä hyvältä. Olen luvannut tehdä pöytäliinan, joka pysyy pöydällä ja näyttää hyvältä! Suunnittelin siis kaavan liinalle ja leikkasin sopivan värisen verhon, jota en enää käytä. Huomenna ompelen sen valmiiksi.

2 kommenttia:

Tarjuska kirjoitti...

Tuossa lampussa on paljon samaa, kuin meidän mökin kattokruunussa ja varjostimet ovat jokseenkin samanlaisia. Ostin kerran toiseen vanhaan kruunuun sellaiset matalat lautasmaiset, vanhat lasikuvut, vaan en saa niitä laitettua, kun mies purki alun alkaen lapuista vanhat lampunannat ja nyt pitäis olla sellaiset kannat, jossa lamppu asettuu vinoasentoon. Jospa joskus saisi sen vanhan näköiseksi jälleen. Kiva tuo sinun uusi kaapistosi, tykkään siitä. :)

Tarjuska kirjoitti...

Sulle on haaste blogissani, jos jaksat vastailla. :)