21.1.09

Arkistointi ja kehitys

Niin, ei tartte paljossa olla mukana niin arkistoa syntyy.
Sitten jos haluaa vielä säilyttää vähän kaupungin kehityshistoriaakin niin jo pinot kasvaa.
Olen hankkinut skannerin, alunperin valokuvia skannatakseni, mutta olen havainnut sen hyvin monipuoliseksi työkaluksi. Skannaan siihen kaikki viraliset dokumentit joita tulee ja kun pitää laittaa hakemuksia niin sieltä saa sitten kopioita mukaan ja kun selvitykset ovat tallennettu niin näkee mitä on lähettänyt.
Turussa on purettu, kunnostettu ja rakennettu uusia taloja, asuntoalueita ja muita muutoksia (esim. liikenneratkaisuja)hyvin paljon, ihan viime kymmenenkin vuoden aikana. Suuria rakennusprojekteja on jatkuvasti tekeillä, suunnitteilla ja kiisteltävinä.
Aivan vasta on päätetty Vanhan LSOn(Lounais-Suomen Osuusteurastamo), nykyisen HK:n alueen muuttamisesta kerrostaloalueeksi. 12 kahdeksankerroksista kerrostaloa pienelle alueelle! Ovat kuulemma ns. 'pistetaloja', jotka eivät niin paljon tilaa tarvitse. Kerrostaloja kuitenkin. Tulevat keskelle kiihkeintä teknologiatyöpaikkayhteisöä ja ihmiset käyvät tehokkaasti työssä.
Lapsiakin siellä varmaan tulee asumaan ja niille ei niin pienelle alueelle voi suunnitella kunnon leikki- ja illanviettoalueita. Uskon, että lapset ovat päivisin kouluissa ja hoitopaikoissaan missä varmasti on ajanmukaisia kehittäviä kasvumahdollisuuksia, MUTTA kun iltapäivät ja illatkin on elettävä! Kun kehittäviä ulkoilualueita eri ikäiselle lapsille ja nuorisolle ei rakenneta iltaelämä vietetään sitten joko TV:n tai tietokoneen ääressä tai sitten erilaisissa harrastuksissa eri paikoissa - poissa kotoa.
Ehkä olen liian pessimisti! Onhan siinä vieressä Seikkailu- liikenne- ja lintupuisto. Kupittaan urheiluhalli ja -palloilukentät sekä velodromi ja luistinrata (sekä rulla- että jääluistelulle). Toiminnat vain ovat kytketty seuraurheilua varten koska tilat ovat maksullisia - paitsi luistelu ja juoksu. Toivottavasti kaikki on ihan hyvin suunniteltu.
Olen ilmeisesti juuri tullut siihen ikään, että kaikki hetket ovat tärkeitä. Niin luulen itse - vai onko asialla ollenkaan mitään ikäaspektia ollenkaan.

Ei kommentteja: