3.1.09

Oikeaa lunta

Nyt tuli oikeeta lunta meidän maisemille. Vähintään yhden sentin lumipeite. Kyllä se valaisee maailmaa. Pakkasta on kymmenen astetta, joten maan pinta on miellyttävän kiiteä joka paikasta. Täälläpäin maaperä on vanhaa merenpohjaa, eli savea. Sitä on märällä kelillä aika inhottava kävellä, MUTTA nyt on ihana kävelykeli!
Lähdin koirineni äidin luokse ja varsinkin Mintti juoksi niin että lumi pöllysi. Kyllä Maxiekin vähän irrotteli. Hän on kyllä alkanut hidastelemaan ja murisee aika herkästi. Kyllästyy Mintin tanssimiseen!
Mittasin äidin verenpaineen. Juotiin kahvia ja selasin eilisiä KELA -papereita ja kuuntelin, kun Mintti rouskutti. Kyselin mitä kivaa hän nyt on löytänyt. Kun en saanut vastausta menin katsomaan ja äidin kännykän laturin pää siellä oli käsittelyssä!
Se on ensimmäinen VAHINKO jonka minun koirat ovat tehneet! Maxie ei ole särkenyt mitään. Mintti on pureskellut erinäisiä muovisia esineitä, mutta ei mitään tärkeää - ennen tätä. Lähdimme äidin kanssa Cittariin ostamaan uutta laturia, mutta ei siellä ollut. Housut ostin ja kynttilöitä haudoille ja äiti oslti Cessille tupantuliaiseksi Saunakissan ja jotain pientä! DNA kauppa oli lähellä, mutta heillä ei ollut sopivaa laturia - vaikka kaupan otsikkona luki "KAIKKI MITÄ TARVITSET"! Myyjä kehoitti menenmään keskustaan tai Giganttiin.
Äiti meni kotiinsa ja minä otin l-auton keskustaan. Siellä DNA -kaupan myyjä ohjasi Claes Ohlssonille ja SIELTÄ LÖYTYI oikean mallinen laturi á 21 eur. Ostin itselleni paistomittarin ja otsalampun.
Cessi soitti ja kyseli digiboxin kaukosäädintä. Mielestäni olin muutossa lajitellut kaukosäätimet laitteittensa kanssa yhteen ja vähän ärsyttää, kun minun pitää kaikki tietää, minkä muut sitten sotkevat! Lupasin tutkia asiaa.
Yritin viedä äidin joulutavaroita vintille ja lainasin ullakon avaimen respasta. Vinttikomeron lukon avain ei sitten löytynyt ja taas ärsytti. Järjestin tavarat yläkaappeihin. Halusin käydä katsomassa olisko avain jäänyt lukkoon, mutta ullakon avain näytti punaista ja huomasin, että olin saanut kakkosavaimen, joka ei kuulunut siihen lukkoon - ärsytti ja vein avaimen takasin. Täytyy seuraavalla kerralla katsoa perää minkä saan.
Elisabeth antoi sulholleen anteeksi, kun hän tuli uudenvuodenaattona Saloon ja sanoi: "EI MAAILMASSA OLE KETÄÄN MUUTA KUIN SINÄ!". Onhan se romanttista ja kerrankos rakkauteen ryppyjä tulee. Ne rypythän toimivat suuntaviittoina, joten toivottavasti suunta selkeentyi - ONNELLISTA VUOTTA 2009 heille.
KIRSTI pyysi iltasaunaan Varissuolle, HIENOA...

Ei kommentteja: